top of page

Tina Perborn

 

E-mail: tina.perborn@gmail.com

Phone: +46 768892387

Följ mig gärna på facebook:

Om mig
 

Jag har nog alltid varit omgiven av kreativa människor utan att tänka på det; morfar var snidare, möbelsnickare och målade, en hel drös mostrar målar, en farbror som svarvar i trä, en pappa som renoverar gamla mopeder och en mor som både syr och målar osv. Jag har alltid pysslat och skapat men aldrig ansett att jag kan varken måla eller rita. Istället sydde jag kläder, lapptäcken och pysslade i största allmänhet. Runt 2005 köpte jag en oljemålningssats, ringde mamma för en snabbkurs och satte igång att måla första tavlan. Med hjälp av ett foto och rutor för uppskalning blev det ett par fötter. Endast svart och vitt - färg verkade för svårt. Fötterna följdes av fler tavlor men endast en målning per år under ganska lång tid. 

Jag gick en kurs i dekorationsmåleri och därefter blev det några "stentavlor" med alternativa ordspråk.

Omkring 2012 to måleriet ordentlig fart. Vi hade nu sålt huset, flyttat till lägenhet men framför allt flyttat ut till stugan i Östhammar på helgerna. Den ständiga renoveringen av det gamla huset var över, barnen hade flyttat ut och det blev tid över för målning.

Hösten 2014 anmälde jag mig till en kvällskurs i måleri hos Folkuniversitetet. Jag lärde mig mycket, jag fick inspiration och framför allt träffade jag likasinnade. Jag har gått flera kurser sedan dess och då mest satsat på att  lära mig skiktmåleri

Motiven i mina målningar är väldigt varierande. Favoriten för tillfället är blänkande bilar och motorcyklar från förr (1940-1960). Jag målar helt enkelt det jag tycker är vackert eller spännande och motiven blir detaljrika och ofta beskurna

Folkunversitetet ordnade en utställning för deltagarna i april 2015 och därmed hade jag ställt ut för första gången. Sedan dess har det blivit fler och jag har även blivit antagen till flera jurybedömda utställningar, Mina målningar finns representerade på Gallery Art Events Nordic i Lindome och på Emmaboda Konst.

 

2010 - present
2010 - present
bottom of page