Tina Perborn

 

E-mail: tina.perborn@gmail.com

Phone: +46 768892387

 

http://www.tradera.com/auktioner/tinap_Tina

Följ mig gärna på facebook:

Om mig
 

Jag har nog alltid varit omgiven av kreativa människor utan att tänka på det; morfar var snidare, möbelsnickare och målade, en hel drös mostrar målar, en farbror som svarvar i trä, en pappa som renoverar gamla mopeder och en mor som både syr och målar osv. Jag har alltid pysslat och skapat men aldrig ansett att jag kan varken måla eller rita. Istället sydde jag kläder, lapptäcken och pysslade i största allmänhet. Runt 2005 köpte jag en oljemålningssats, ringde mamma för en snabbkurs och satte igång att måla första tavlan. Med hjälp av ett foto och rutor för uppskalning blev det ett par fötter. Endast svart och vitt - färg verkade för svårt. Fötterna följdes av fler tavlor men endast en målning per år under ganska lång tid. 

Jag gick en kurs i dekorationsmåleri och därefter blev det några "stentavlor" med alternativa ordspråk.

Omkring 2012 rann plötsligt inspirationen till ordentligt och därmed ökade också antalet tavlor drastiskt. Vi hade nu sålt huset, flyttat till lägenhet men framför allt flyttat ut till stugan i Östhammar på helgerna. Den ständiga renoveringen av det gamla huset var över, barnen hade flyttat ut och det blev tid över för målning.

Hösten 2014 anmälde jag mig till en kvällskurs i måleri hos Folkuniversitetet. Jag lärde mig mycket, jag fick inspiration och framför allt träffade jag likasinnade. Jag upptäckte att jag faktiskt kunde skissa- i alla fall lite - även om kroki inte riktigt var min grej. Målerikursen följdes av kurs i porträttmåleri. Numera behöver jag inga rutnät utan skissar för hand, men alltid efter ett foto eller förebild.

Folkunversitetet ordnade en utställning för deltagarna i april 2015 och därmed hade jag ställt ut för första gången.  Bara några månader senare, juni 2015, ställde jag ut på Galleri Uppsala tillsammans med silversmeden Clara Domay och målaren Alejandro Dele. I slutet av juli 2015 var det dags för första egna utställningen på Ateljén Konstinraming i Östhammar och sedan dess har det blivit några till.

Motiven i mina målningar är väldigt varierande men föreställer oftast människor eller motiv hämtade från naturen. Jag målar helt enkelt det jag tycker är vackert eller spännande och motiven blir ganska detaljrika, ibland med ett drag av surrealism.

Under 2016-17 har jag gått på kurs igen och då satsat på att  lära mig att måla lager på lager med undermålning i Carput Mortum.  Det första motivet med denna tekniken blev ett porträtt av sonen.

Jag hoppas jag får tid och möjlighet att fortsätta gå kurser både för att lära och för att inspireras av andra. Jag har bara precis börjat lära mig så det finns massor kvar innan jag ger mig in på nya tekniker men det skulle vara lite spännande att pröva på akvarell en dag.

Nu har jag gått en kurs i akvarell och en helt ny värld har öppnat sig. Ska bli spännande!

 

 

2010 - present
2010 - present